Pieterpad: Sleen – Coevorden

Datum wandeling: 8 augustus 2018
Lengte wandeling:  22,2 kilometer

De temperatuur is (eindelijk 🙂 gezakt en daarmee prima om te wandelen. Vanaf de camping vertrekken we met bus 21 naar Sleen (Boelkenweg) en lopen naar het startpunt van de etappe. We lopen eerst een stukje door het dorp en langs de molen De Hoop en gaan dan een onverhard pad op, gevolgd door een lange open weg.

20180808_092458

Na vier kilometer volgt een zandpad langs de Jongbloedvaart en vervolgens lopen we langs de Verlengde Hoogeveensche Vaart. We komen na ongeveer 10 kilometer uit in Den Hool, waar we even heerlijk koffiedrinken bij B&B en theetuin De Koffiemolen. Ook de appeltaart smaakt hier heerlijk. Na Den Hool volgt een saaier stukje langs de weg richting Dalerveen, waar we bij binnenkomst een grappige boom met vogelhuisjes zien.

20180808_122329

Bij de Stidalschool gaan we rechtsaf. Wat bij deze school opvalt, is dat ze op bijzondere wijze afscheid nemen van groep 8. Het lijkt erop dat de vertrekkende leerlingen een cadeau aan de school geven met de namen van de leerlingen erop. Erg leuk gedaan!

Bij de 15 kilometer komen we aan bij een Joodse begraafplaats die in de 18e eeuw is gesticht voor de kleine Joodse gemeenschap in Dalen. Hier is nog maar 1 graf te zien van een overledene uit 2003.

20180808_133058

We naderen Coevorden, maar niet voordat we een bijzonder paadje onderlangs de N382 hebben gelopen. Het pad loopt langs het Stieltjeskanaal verder. In Coevorden lopen we het Van Heutszpark in, aangelegd op de oude vestingswallen en waar een deel van de oude vestingsgracht is meegenomen als waterpartij.

Na het park komen we vrij snel aan bij het station. We nemen de trein naar Emmen en stappen daar weer op lijn 21 richting Schoonoord.

Advertenties

Gepubliceerd door

Ghislaine wandelt

Als ik niet werk, studeer of zing, dan wandel ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s