Pieterpad: Schoonloo – Sleen

Datum wandeling: 5 & 6 augustus 2018
Lengte wandeling:  28,9 kilometer

De caravan staat op camping Riegheide in Schoonoord. Een heerlijke boerencamping met grote staanplaatsen, de bushalte van lijn 21 voor de deur en heel veel rust. Hiervandaan gaan we op 5 augustus 2018 om 10.55 uur met de bus naar Schoonloo. Iets later dan gepland, geen wekker gezet en blijkbaar allebei slaap nodig :-). We stappen uit bij bushalte Hoofdstraat, maar dit blijkt niet de juiste halte en dus lopen we daarvandaan eerst naar Cafe Hegeman, het startpunt van deze etappe. Daar vinden we ook een bijzonder kunstobject.

20180805_111528

Het beeld is gemaakt door de Toyisten, een internationale kunstbeweging die in 1992 is opgericht in Emmen. Het beeld maakt onderdeel uit van het project Horsepower Mania dat is opgestart in verband met het 90-jarige bestaan van de TT in Assen. Het project bestaat uit een schilderij en zes beelden die sinds mei 2016 langs de oude TT route geplaatst zijn. Zo ook in Schoonloo. Op het beeld zie je bijvoorbeeld een stuk motorketting en paardenkoppen als verwijzing naar paardenkracht. Meer over project lees je via deze link.

Het is weer een prachtige dag en de zon schijnt volop. Al snel lopen we in het bos en na drie kilometer komen we uit bij De Tweelingen, de restanten van drassig hoogveen.

Na vijf kilometer stoppen we voor een broodje en wat drinken. Hier schuift ook Rinse aan, die het Pieterpad in een keer wil lopen. Bij acht kilometer komen we aan bij het natuurgebied Heerenkamp. Zodra we het hek passeren staan er links en rechts van het pad Schotse Hooglanders met hun kalfjes.

20180805_133735

Na een tijdje steken we het Oranjekanaal over.

20180805_140904

En komen we langs een lelieveld op het Sleenerzand.

20180805_142904

Bij het Pieterpadmonument stoppen we met de etappe. Daarvandaan lopen we binnendoor terug naar de camping aan de Slenerweg 85 en hebben we 19 kilometer gelopen.

De volgende dag starten we weer vanaf het  monument voor het vervolg van de etappe. Het is bloedheet en we zijn blij dat we eerst nog een stukje in het bos lopen. We komen langs een vliegtuigmonument voor een in 1943 neergestorte Britse bommenwerper.

 

De laatste vier kilometer lopen we over verharde paden en ook regelmatig vol in de zon. We zijn blij als we na bijna twee uur wandelen in Sleen aankomen en het tweede deel van deze etappe erop zit. We gaan met bus 21 weer terug naar de camping.

Gepubliceerd door

Ghislaine wandelt

Als ik niet werk, studeer of zing, dan wandel ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s