Pieterpad: Ommen – Hardenberg

Datum wandeling: 3 augustus 2018
Lengte wandeling:  24,8 kilometer

De zomervakantie van 2018 staat voor een deel in het teken van het Pieterpad. We beginnen in Ommen waar we op 2 augustus de caravan op camping De Koeksebelt neerzetten. Deze camping ligt mooi aan de Vecht en dicht bij het treinstation. De eerste wandeling gaat naar Hardenberg, een etappe van Zuid naar Noord dus. Omdat er warm weer wordt voorspeld, lopen we om 08.00 uur weg bij de camping.  Al vrij snel lopen we in het bos. Heerlijk. En wat een rust zo vroeg in de ochtend.

20180803_085403

Tussen de wandelroute en de Vecht komen we ter hoogte van De Heetdelle een kudde koeien tegen, die vrij kan rondstruinen tussen bos en weiland. Ze zijn nieuwsgierig en niet bang om dichtbij te komen.  Een koe draagt een bijzondere neusring. Dit blijkt te maken te hebben met het daardoor geen melk kunnen drinken bij andere koeien. Via deze link lees je er meer over. 

 

 

Na de Heetdelle komen we uit op Landgoed Junne. Vroeger was dit landgoed particulier eigendom maar tegenwoordig is het eigendom van Delta Lloyd. Op de foto hieronder kun je zien hoe droog het in dit deel van Nederland is.

 

We passeren de stuw bij Junne. Hier ligt ook een vistrap, die we 15 jaar geleden al eens bezocht hebben met de kinderen.

20180803_095637

Er is tot nu toe geen horeca onderweg. We maken dankbaar gebruik van de toetjesbank. we vinden hier een koelbox met frisdrank en toetjes en een mooie spreuk:

Geniet van deze mooie dag

En dat zijn we zeker van plan. We eten een toetje en gaan weer fris op pad.

 

Als we net op pad zijn zien we twee eekhoorns die elkaar in een boom achterna zitten. Een mooi schouwspel dat ik op film heb vastgelegd (maar die in deze versie van WordPress niet vertoond kan worden).

De temperatuur is inmiddels aardig opgelopen. Na 15 kilometer komen we aan bij Sprookjescamping De Vechtstreek en hier drinken we wat. Via het mooie esdorp Rheeze komen we door het natuurgebied de Rheezermaten. We vervolgen onze route over een fietspad en komen dan in een fietstunnel onder de N343 waar we prachtige schilderwerken van kinderen van de basisschool in Hardenberg zien.

 

Vervolgens lopen we langs de Molengoot, een uitloper van de Vecht. Vrij snel hierna komen we aan in Hardenberg, de eindbestemming van deze etappe. Met de trein gaan we terug naar Ommen en wandelen daarvandaan naar de camping, waar we nog een aantal bijzondere elfenbankjes zien. Deze mooie en warme etappe zit erop!

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Ghislaine wandelt

Als ik niet werk, studeer of zing, dan wandel ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s