Pieterpad: Winsum – Groningen

Datum wandeling: 1 mei 2018
Lengte wandeling:  21,9 kilometer

Vandaag lopen we van Winsum naar Groningen. Het regent als we om 10.00 uur vertrekken. Daardoor missen we al vrij snel in het begin een routebordje. We volgen daarom het fietspad richting Garnwerd en komen dan ook weer op de route uit.

20180501_101356

In Garnwerd pauzeren we niet, maar we lopen wel even de dijk op van het Reitdiep om een foto te maken van de Garnwerdse molen.

20180501_111503

Na Garnwerd lopen we opnieuw over het fietspad richting Groningen. Het blijft regenen en we zijn inmiddels aardig doorweekt. Tijd om te pauzeren nemen we daarom ook niet. Het wandeltempo ligt ook wat hoger dan anders :-).

20180501_121526

Als we vijf kilometer van Groningen af zijn, passeren we het Van Starkenborghkanaal. We komen dan ook eindelijk wat bomen en zelfs kunst tegen :-).

20180501_180501

In Groningen is men op de Pieterpadroute met de weg bezig en raken we even van de etappe af. We gaan onder het spoor door en dan ziet een aardige Groninger ons gezoek. Hij helpt ons via het Noorderplantsoen weer terug op het pad.

We lunchen en pauzeren bij “De Sigaar” op de hoek van de Brugstraat. Via de A-kerk lopen we richting het station van Groningen. Omdat de bussen in verband met een landelijke OV-staking niet rijden gaan we met de taxi terug naar Winsum. Door het slechte weer heb ik deze etappe maar weinig foto’s gemaakt.

Advertenties

Gepubliceerd door

Ghislaine wandelt

Als ik niet werk, studeer of zing, dan wandel ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s