Pieterpad: Laren – Vorden

Datum wandeling:  3 februari 2018
Lengte wandeling: 18,6 kilometer

Deze keer lopen we twee etappes achter elkaar op zaterdag en zondag. Benieuwd hoe ons dat gaat bevallen. We overnachten in Laren bij B&B PicaBella. We hebben even met de gastvrouw Marijke heen en weer gemaild en we zullen na het wandelen worden opgehaald in Holten en Vorden, mogen gezellig mee-eten en krijgen zelfs een lunchpakketje mee. Superservice!

Op papier is de etappe Laren – Vorden 13 kilometer maar we starten dus vanaf de B&B en die ligt ten noorden van Laren. We beginnen daarom met kaart 44 van het Pieterpad boekje, deel 1. De verwachte afstand van kaart 44, 45, 46 en 47 is 18 kilometer.

Het weer is redelijk, af en toe miezert het een beetje maar echt last hebben we er niet van.  Het bos is afgezet met een rood-wit lint en er hangt een brief dat de veiligheid in het bos niet gegarandeerd kan worden in verband met de storm van 18 januari 2018. We wagen de gok en lopen toch het pad in. Er zijn gigantisch veel bomen omgewaaid in het bos, de storm heeft hier in de Achterhoek flink huis gehouden. We moeten een paar keer over een boom klauteren die over het pad ligt.

Laren-naar-Vorden 3
Veel afgebroken en omgewaaide bomen in de Achterhoek

Na een paar kilometer komen we bij Huis Verwolde. Daar zien we bordjes met “Dikke Boom” maar die slaan we nu maar even over. Na Laren zien we op de Dochterenseweg, net voor de overgang met het spoor een opvallend verkeersbord. De koe ziet er anders uit als normaal en even later zien we de borden van de maakster. Mooi gedaan!

Laren-naar-Vorden 1
Geschilderde verkeersborden van Tine van Houselt

We pauzeren na het passeren van het Twentekanaal, tussen de 9e en 10e kilometer, bij Rustpunt ’t Zweverinck. Een lieve mevrouw laat ons binnen en we krijgen koffie met een zelfgebakken koek. Wat een gastvrijheid weer in de Achterhoek.

20180203_135452
Twentekanaal

Ook komen we over de rivier de Berkel.

20180203_143037
De Berkel

Na de Berkel komen we door Landgoed Velhorst. Er is onderweg weer veel moois te fotograferen.

Laren-naar-Vorden 2
Sneeuwklokjes en meer

En na ruim 18 kilometer zit de etappe Laren – Vorden erop. Mooie etappe met veel onverharde wegen.

Etappe Laren - Vorden van het Pieterpad
Overzicht van de etappe Laren naar Vorden

 

Laren-naar-Vorden 4

Gepubliceerd door

Ghislaine wandelt

Als ik niet werk, studeer of zing, dan wandel ik.

Plaats een reactie