Pieterpad: Holten – Laren

Datum wandeling: 4 februari 2018
Lengte wandeling: 14,4 kilometer

De gastheer André van B&B PicaBella zet ons af op het station in Holten. Aanvankelijk was het plan om van Zuid naar Noord te lopen maar qua logistiek past dit beter. Op papier is de etappe 15 kilometer maar omdat we gisteren al een deel van deze etappe gelopen hebben (kaart 43, deel 1 Pieterpad), komen we naar verwachting lager uit.

Dat we van Noord naar Zuid lopen is achteraf maar goed ook. Het is rondom het vriespunt en er staat een gemene, koude Oostenwind. Met de wind schuin achter ons, gaan we van start. Via het centrum van Holten komen we op de Beuseberg en daarna steken we de A1 over. Niet lang daarna komen we bij de Schipbeek waar we langs wandelen over een mooie, verhoogde beukenlaan. Inmiddels is de zon ook gaan schijnen en dat levert fijne plaatjes op.

Na de Schipbeek wordt het landschap wat eentoniger en we komen na 10 kilometer uit op het punt waar we gisteren gestart zijn. De auto staat echter bij Huis Verwolde, dus we lopen nog even verder. We nemen nu een alternatief pad zodat we niet hoeven te klauteren deze keer. Bij de parkeerplaats aangekomen, volgen we nog even de bordjes “Dikke Boom”, die attractie willen we namelijk niet missen:-). De grote eikenboom is bijna 500 jaar oud en ziet er ietwat gehavend uit.

Holten-naar-Laren 2
Dikke Boom bij Huis Verwolde

Na dit rondje om de Dikke Boom zit deze etappe van het Pieterpad erop. De twee dagen wandelen zijn goed bevallen en voldaan keren we weer terug naar huis.

Holten-naar-Laren 3

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Ghislaine wandelt

Als ik niet werk, studeer of zing, dan wandel ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s