Pieterpad: Groesbeek – Gennep

Datum wandeling: vrijdag 29 december 2017
Lengte wandeling: 15,2 kilometer

De twee boekjes over het Pieterpad kreeg ik op mijn verjaardag in mei 2017. Ik was enthousiast geworden over het Pieterpad omdat vrienden van ons de tocht al een tijdje liepen. Maar hoe begin je aan zo’n lange lijnwandeling en past het wel bij ons?

Om dat te weten te komen besloten we na het doornemen van de boekjes gewoon maar een etappe uit te kiezen die een beetje in de buurt lag. Aanvankelijk overwogen we om de etappe Millingen aan de Rijn naar Groesbeek te wandelen. Maar met de slechte weersverwachting voor de middag kozen we voor een iets kortere tocht vanaf Groesbeek. En dat bleek uiteindelijk verstandig.

Groesbeekse Bos

Vanaf het gemeentehuis van Groesbeek liepen we in zuidelijke richting. In eerste instantie was het even zoeken naar de bewegwijzering maar in het Groesbeekse Bos werd het zeker duidelijk.

Wandelbankje
Houten wegwijzer na St. Jansberg

De tocht verloopt het eerste deel door velden en bossen. Bovenop de St. Jansberg missen we een bordje en komen we terecht op het Maas – Niederrheinpad. Het kaartje in het Pieterpad boekje helpt ons weer snel terug op de route.

Onderweg zijn er voldoende bankjes en picknicktafels waar je kunt pauzeren. Zelf pauzeren we na 9 kilometer bij restaurant De Diepen waar ze heerlijke erwtensoep hebben.

De etappe per kilometer

Nadat we de tocht hervatten wisselen regen en natte sneeuw zich af. Dat maakt het wandelen duidelijk minder aangenaam. We missen in het dorp Milsbeek een bordje waardoor we klein stukje anders lopen dan bedoeld. Verder staat de tocht prima aangegeven zodat je bijna zonder boekje kunt wandelen. Het laatste stuk lopen we met de wind vol in het gezicht langs de Maas. Ik had wel eens gelezen dat je soms een tocht beter vanuit het Zuiden naar het Noorden kon lopen in verband met neerslag en de windrichting, en het laatste deel van deze etappe was dat zeker verstandig geweest. Hoe graag we naar huis wilden, zie je vooral aan het etappekaartje: we lopen het snelst van 14 naar 15 kilometer :-).

In Gennep kunnen we vrijwel meteen op de bus naar Nijmegen stappen. De terugreis met de bus neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. In de bus praten we na over de tocht en komen we tot de conclusie dat ons Pieterpad debuut naar meer smaakt. Een mooi wandeldoel voor 2018 en verder!

Advertenties

Gepubliceerd door

Ghislaine wandelt

Als ik niet werk, studeer of zing, dan wandel ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s